top of page
Zen Garden

Ik ben Marjolein,

Marjolein_edited.jpg

en ik ben een bewuste levensgenieter. Ik hou van lekker eten en gezelligheid rond de tafel. Etentjes organiseren, uit eten, reizen en nieuwe gerechten & visies op voeding leren kennen zijn mijn favoriete bezigheden. Tegelijkertijd hou ik van een gezond lichaam, en je fit voelen. 

Mij gezond, fit en gelukkig voelen heb ik niet altijd gehad. Als klein meisje werd ik door sommige moeders van klasgenoten al 'varkentje' genoemd. Ik was altijd volslank. Vanaf het moment dat mijn menstruatie begon werd mijn lichaam anders. Ik had vaak honger, kwam makkelijk aan, viel bijna niet af en had met periodes weinig energie. Diëtistes zeiden dat de honger in mijn hoofd zat of dat ik dorst zou hebben en dit zou interpreteren als honger. Op mijn 16e besloot ik alleen groenten, fruit en eieren te eten. Dit was niet biologisch. Ik ervaarde snel vage klachten als opgeblazen gevoel & darmklachten. Het moment van studeren veranderde mijn eet en beweegpatroon compleet. Ik at pizza, pasta, brood, ging stappen, organiseerde diners met familie & vrienden en sportte nauwelijks. Bakken/koken was een hobby en ik was met mijn hoofd bijna altijd bij eten! Het resultaat was constant honger, ernstig overgewicht, uitgeput & moe, gestrest, moeite met afvallen, pijn aan mijn gewrichten, vaak buikpijn, dagelijks maagzuur, koliek achtige pijn, heftige darmkrampen en met momenten zweet aanvallen. Ook had ik vaak negatieve gedachten en vermeed mensen een beetje. 

Door de jaren heen heb ik veel diëten, diëtisten en artsen geraadpleegd voor hulp. Dit heeft weinig geholpen. Ik dacht bij mezelf; dit kan zo toch niet langer?! Ik ben 27! Ik hoor me fit, energiek en goed te voelen.

Radeloos zocht ik internet af, ik las zoveel mogelijk over gezondheid en voeding, via internet en boeken. Door mijn achtergrond als historicus ben ik onderzoek gaan doen naar de geschiedenis van voeding, gezondheid en eetgewoonten. Ik kwam erbij uit dat mijn voeding ver weg was geraakt van hoe de eerste mensen aten, en ook de eerste Europeanen. Ik stuitte vervolgens op Keto en Paleo principes en kwam erbij uit dat mijn hormonen uit balans waren door hetgeen ik at. Ik veranderde mijn voeding en beweging drastisch. Ik at veelal Keto/Paleo en had een personal trainer ingeschakeld. Door snoeihard te trainen en mijzelf alleen te voeden in plaats van te vullen, ben ik meer dan 40 kilo afgevallen. En beter nog, mijn kwaaltjes zijn verdwenen!!! Als je de juiste knopjes aan zet in je lichaam dan ontstaat de magie en voel je je fit, energiek en gelukkig. Dit wens ik ook voor anderen en is inmiddels mijn missie geworden. 

 

Met de afronding van mijn opleiding tot gewichtsconsulent. orthomoleculair & hormoon therapeut en de start van mijn praktijk is een droom verwezenlijkt en in vervulling gegaan.

Ik heb van mijn hobby, en uitgesproken interesse voor voeding en gezondheid, mijn werk gemaakt. Ik besteed hieraan dagelijks met plezier en gezond perfectionisme mijn tijd. 
 

Mijn passie voor gezondheid, voeding & leefstijl heeft geleid tot een diepgaande theoretische kennis met praktische ervaring. 

Door het zelf te hebben meegemaakt, begrijp ik je dus in een moment waarin je niet zo blij bent en de spiegel liever vermijd. Waarin je veranderingen wenst maar je niet weet hoe je daar kunt komen.

Ik weet ook hoe het voelt wanneer je enthousiast staat te popelen jouw nieuwe leven een kickstart te geven, het liefst met iemand die er verstand van heeft!

Marjolein, 

Gezondheid, voeding & leefstijl expert

Orthomoleculair & hormoon therapeut

"I totally regret eating healthy today."

said No-one Ever

bottom of page