De kracht van biologische B-vitamines!
Hoe zou jouw leven eruit zien met hogere vitamine B gehaltes?

Met de verslechterende voedselkwaliteit, afnemende darmgezondheid en een leefomgeving die met de dag giftiger wordt, is het duidelijk dat we B-vitamines meer dan ooit nodig hebben. Je hoeft echter geen tekort aan een van deze vitamines te hebben voor een verslechterde gezondheid. Verrassend genoeg hadden een groot aantal participanten van recentelijke onderzoeken geen tekort, maar lagere niveaus. Door van lage of minimale niveaus naar optimale niveaus te gaan, merkten deelnemers overtuigend positieve veranderingen in hun gezondheid.
13 symptomen van verlaagd of te laag B-vitamine niveaus
Niet goed kunnen slapen Prikkelbaarheid Vermoeidheid en apathie Mentale "mist", verwarring en vergeetachtigheid Stemmingswisselingen Gastro-intestinale symptomen Hoofdpijn Gewrichts- of spierongemakken Spier zwakte Verlies van spiermassa Gevoelloosheid of tintelingen in vingers en tenen Regelmatige blauwe plekken Droge, gebarsten huid Zelfs een tekort aan slechts 1 van deze B-vitamines, kan de balans alle B-vitamines verstoren, omdat ze samenwerken.
Waarom jij risico loopt op een vitamine B-tekort
Vers, onbewerkt voedsel zoals vlees, vis, zuivelproducten en volkoren granen zorgen voor voldoende B-vitamines. Door bewerking gaan B-vitamines verloren, aangezien ze gevoelig zijn voor warmte, licht, lucht en lange opslagtijden. Risicogroepen voor lage niveaus van B-vitamines zijn: - mensen met darmproblemen - mensen die regelmatig alcohol drinken - vegetariërs en veganisten - mensen die dagelijks meer dan vier kopjes koffie drinken - mensen met een calorierijk & koolhydraatrijk dieet - mensen die bronnen van B-vitamines vermijden, zoals vlees, vis en zuivelproducten - Oudere volwassenen - mensen die antacida en protonpomp remmers gebruiken Voorverpakte en gemak producten die gezond lijken, hebben een tekort aan B-vitamines! Door het verwerkingsproces zijn ze vernietigd.
Waarom zijn B-vitamines belangrijk?
De hele familie B-vitamines is essentieel voor uw gezondheid.
Ze spelen een belangrijke rol bij: - Hersenen en zenuwstelsel functie - Groei en ontwikkeling - Spier-, huid- en ooggezondheid - Immuun functie - Energie productie - Celstofwisseling - Gezondheid van organen en weefsels - Eetlust en spijsvertering
Net als een goed geoliede machine werken B-vitamines samen om de energieproductie en de gezondheid van jouw hersenen, lever, spieren, zenuwstelsel en immuunsysteem, huid en ogen te ondersteunen. De meeste B-vitamines worden niet in je lichaam opgeslagen. Als ze niet onmiddellijk nodig zijn, verlaten ze je lichaam. Dagelijks voldoende inname is dus belangrijk.
Zien we de terugkeer van ondervoeding door ons huidige eetgewoontes?
In het begin van de 20e eeuw leefde een groot deel van Europa in een epidemie die werd geassocieerd met het 'arme mensen dieet' - een dieet dat voornamelijk uit maïsproducten (granen) en aardappelen bestond en resulteerde in ondervoeding. Hierdoor werd de ziekte van pellagra ontdekt. Het was het gevolg van een tekort aan vitamine B3. Kenmerken van pellagra zijn onder meer mentale stoornissen, persoonlijkheidsveranderingen en geheugenverlies. De oorsprong van deze aandoening bevindt zich in de darmen. Onderzoekers hebben gekeken naar de effecten van B-vitamines op gemoedstoestand en andere psychische problemen. Ze hebben ontdekt dat B-vitamines een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van: - Neurotransmitters - Het onderhoud van myeline, de vettige omhulling die uw zenuwcellen omgeeft - De gezonde communicatie tussen hersen- en zenuwcellen - Stemming controle Met betrekking tot niacine zijn sommige onderzoekers nu van mening dat bepaalde individuen meer niacine nodig hebben. Ze hebben ultra hoge doses nodig om gezond te blijven!
Let dus op je inname van B-vitamine bevattende voeding en de kwaliteit hiervan.
Optimaliseer jouw B-vitamine niveau voor jouw gezondheid! Hulp nodig?
Neem gerust contact met me op voor een persoonlijk begeleidingstraject.