top of page

Gepocheerd ei met bacon, avocado en spinazie

Een lekker en gezonde start van de dag met dit ontbijt!

Keto, Paleo, glutenvrij en lactosevrij!


Ingrediënten 2 personen:

- 1 el appel cider azijn

- 2 biologische eieren

- 1 el kokosolie of ghee

- 1 avocado, in plakjes

- 3 handen verse spinazie

- 1/2 kopje champignons, in partjes

- 4 plakken biologische bacon

- 1 knoflookteentje, in fijne plakjes

- 1 el fijngehakte verse platte peterselie

- zeezout en peper naar smaak


Eieren pocheren:

Zet een pan op het vuur met gezouten water en voeg aan dit kokend water de appel cider azijn toe. Laat het afkoelen naar middelhoog vuur. Breek het ei in een kopje en zorg dat het eigeel intact blijft. Pak een houten lepel en roer deze kloksgewijs door het water tot een kolk ontstaat. Laat het ei in het midden van de kolk vallen en kook voor 3-5 minuten. Haal het ei er voorzichtig met een lepel uit en plaats op een schone handdoek zodat het water wordt opgenomen.


Voeg de kokosolie toe aan een koekenpan en zet dit op middelhoog vuur. Bak de bacon voor 3 minuten per kant (iets langer als je van krokant houdt). Haal de bacon uit de pan en leg op een bord. Voeg nog een beetje kokosolie aan de pan toe en bak de champignons voor 6-8 minuten. Voeg nu de spinazie toe en knoflook toe met zout en peper naar smaak en bak voor 4-6 minuten.

Leg alles inclusief de avocado plakken op een bord en voeg peper en zout toe naar smaak. Strooi de verse peterselie over de spinazie met champignons.


#keto #ketolifestyle #ketoleefstijl #ketorecept #paleo #paleolifestyle #paleorecept #paleoleefstijl #glutenvrij #lactosevrij #lowcarb #koolhydraatarm #highfat #gezondevetten #gezond #healthy #food #nutrition #gezondeten #afvallen #loseweight #eggs #kokosolie #kokos #avocado #bacon #voeding4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page