Groente Bacon Frittata

Lekker en makkelijk te maken en mee te nemen naar werk of school!

Keto, Paleo, glutenvrij en lactosevrij!


Ingrediënten (6 pers):

- 1 wortel (geraspt of noodles)

- 1 courgette (geschild, ontdaan van zaden en spiraalvormig gesneden in noodles)

- 250 gram pompoen (gesneden in noodles)

- 8 eieren

- 1 grote ui (gesnipperd)

- 2 knoflook teentjes (geperst)

- 1 grote hand spinazie

- 2 el fijngehakte peterselie

- 700 gram bacon (in reepjes of blokjes)

- 125 ml kokosmelk

- 2 el kokosolie of ghee

- zeezout en peper naar smaak


Verwarm de oven voor op 200 graden.


Breek de eieren in een kom en voeg de peterselie, kokosmelk met wat zout en peper toe. Klop 1-2 minuten.

Smelt de kokosolie in een koekenpan (die ook in de oven past) op middelhoog vuur.

Voeg de ui en knoflook toe en bak voor 3-5 minuten.

Roer de bacon erdoor en bak voor 3-5 minuten. Op smaak maken met zout en peper en voeg vervolgens de wortel, courgette, pompoen en spinazie toe.

Zorg dat de groenten gelijkmatig over de pan zijn verdeeld en giet het geklopte ei mengsel hier overheen.

Plaats de pan in de oven voor 20 minuten, tot de frittata goudbruin van kleur is en het ei volledig is doorbakken.


Laat de frittata voor ongeveer 10 minuten afkoelen alvorens aan te snijden.



9 views0 comments

Recent Posts

See All