Kokos & gember rundvlees soep

voor 3-4 personen


Lekker en gezond! Deze soep past perfect in de Paleo, Keto, glutenvrij en lactosevrije wereld.


Ingrediënten:

- 2,5 liter zelfgemaakte bouillon*

- 5 el fijn geraspte gember

- 2 stuks prei fijngehakt

- 2 winterwortelen fijngehakt

- 2,5 tl kurkuma

- 1,25 liter kokosroom (kokosmelk uit blikje)

- zeezout en peper naar smaak

- sap van 1 limoen (optioneel)

- 2 el fijn gehakte koriander

- 300-400 gram entrecote

- 150 gr taugé

- 4 lente-uitjes fijngehakt (groene gedeelte voor het einde bewaren om te serveren)



Plaats alle ingrediënten, op het limoensap, groene gedeelte van lente-uien, vlees en taugé na, in de soeppan en breng aan de kook. Laat dit ongeveer 5-8 minuten koken op middelhoog vuur en roer af en toe.

Gril intussen de entrecote in een met olie ingevette grillpan 2-4 minuten per kant, afhankelijk van hoe gaar je deze wilt hebben. Snijd het hierna in dunne plakken. Voeg de taugé & lente-uitjes toe aan de soep en verwarm deze 2 minuten.


Verdeel de soep over 3-4 ondiepe kommen of soepborden, en voeg de plakjes entrecote, groene lente-uitjes, taugé en limoensap toe.

Eet smakelijk!


*Zelfgemaakte bouillon

Ingrediënten:

- ruim 2 pond runder knokkels en mergpijpen

- 1,5 el appel cider azijn

- 1,5 pond spareribs (niet gemarineerd)

- 2 uien, grofgehakt

- 1 hand platte peterselie

- 3 wortels grofgehakt

- 2 stuks prei (witte gedeelte) fijngehakt

- 1 selderij steel grofgehakt

- 3 tijm takjes aan elkaar vastgemaakt met touw

- kleine tl peper korrels (vers gemalen)

- halve knoflook bol, dwars doorgesneden


Plaats de knokkels en mergpijpen en een grote soeppan. Voeg azijn en 2,5 liter water toe. Laat dit 1 uur langzaam garen.


Verwarm oven op 200 graden Celsius.

Plaats spareribs, uien, peterselie, wortels en prei in een ovenschaal en zet voor 20 minuten in de oven. Haal de ovenschaal uit de oven en voeg de inhoud hierna toe aan de soeppan.

Breng het geheel aan de kook en verwijder enig schuim wat hierbij vrijkomt.

Zet het vuur laag en voeg de tijm, peper en knoflook toe. Laat dit 8-12 uur sudderen.

Zeef de inhoud uit de pan en vang de bouillon op. Dit is de basis van de soep!

18 views0 comments

Recent Posts

See All