Recept

07 Jun 2023

Koolhydraatarme champignon maaltijdsoep!

Lowcarb champignon maaltijdsoep!

Ingrediënten 2 pers

 

  • 1 bakje kastanje champignons gesneden
  • 1 ui
  • 100 gr verse sperziebonen gesneden
  • 50 gram verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml slagroom
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1 bio kippenpoot
  • Zout en peper

 

 

Zet een pan aan de kook met 600ml water, het bouillonblokje en de kippenpoot.

 

Stoof dit voor minimaal een uur zodat de kip goed gaar is.

 

Fruit in een koekenpan de ui, champignons & knoflook in de olijfolie met wat peper en zout.

 

Voeg hier de slagroom aan toe en laat 10 min koken.

 

Kook wat water in een steelpan om de sperziebonen te koken tot beetgaar.

 

Wanneer de kippenpoot gaar is, ‘pull’ / pluk het vlees van de botten en plaats terug in de kookpan. Voeg de champignon-ui hieraan toe en de sperziebonen.

 

Hak de peterselie en voeg toe aan de soep.

 

Eet smakelijk!!