top of page

Visolie, collageen en vitamines van EQology

Image by Rod Long

Breng je lichaam en geest in balans met visolie

Visolie (omega 3 vetzuren) helpen jouw je hormonen, lichaam & geest in balans te brengen. Je lichaam kan niet zonder en heeft het nodig voor een goede hersenfunctie, om iedere cel met mitochondriën (energiefabriekjes) goed te laten functioneren zodat jij je fit en goed voelt. 

Onze huidige leefstijl van stress, inactiviteit, slaaptekort en veel bewerkte, voorverpakte voeding & afhalen zorgt ervoor dat onze vetzuren uit balans raken waardoor veel gezondheidsklachten ontstaan; je wordt sneller moe, hebt minder zin in alles en grijpt vervolgens naar nog makkelijkere voeding. De cirkel is dan rond en dit leidt tot chronische aandoeningen als hart & vaatziekten, diabetes en ook auto immuunziektes. 

Jouw lichaam wordt blij van 4+ keer per week biologisch, wilde vis eten! Maar waarom?

Jouw lichaam wordt blij van 4+ keer per week biologisch, wilde vis eten!

Maar wie in Nederland doet dit? Voor velen is 1 keer per week vis eten al veel gevraagd. En als mensen dit wel 4 keer per week eten, dan is dit meestal geen biologisch, wilde vis. Het wordt de consument ook niet makkelijk gemaakt. 

Mensen gaan er vanuit dat vis van de visboer goede kwaliteit bevat. Maar veel vis speciaal zaken zijn helemaal niet ingesteld op biologisch of wilde vis met minimaal MSC keurmerk. Sterker nog; vraag het maar eens aan jouw visboer!

Uit mijn ervaring blijkt dat de meeste vis speciaalzaken hier niet naar kijken en niet weten welke kwaliteit ze precies hebben ingekocht. 

Ook zie ik in veel gezinnen dat de kinderen vis vaak niet  lusten en daardoor houden de ouders het ook van tafel.

 

Zelfs al ben je visliefhebber, kom jij aan minimaal 4 keer per week goede kwaliteit vis wat je lichaam nodig heeft in ons moderne leven?

Hierdoor raad ik eigenlijk iedereen aan standaard omega 3 vetzuren te suppleren. Waarom? Je lichaam kan het niet zelf aanmaken en heeft het via voeding dus echt nodig. 

Ik ben van nature iemand die nogal let op de details. Daardoor ben ik zelf op zoek gegaan naar de beste kwaliteit vis en ook visolie om de tekorten aan vetzuren in het lichaam te herstellen. Ik heb met verschillende visolies gewerkt en merkte dat bij veel cliënten de vetzuurbalans niet sterk verbeterden. Uit mijn onderzoek kwam wel een andere visolie tevoorschijn die tot nu toe bij alle cliënten goede resultaten heeft geboekt! Dat is de olie van Eqology. Deze olie raad ik mijn cliënten dagelijks aan. 

Deze visolie is het namelijk het hoogst gedoseerd. Maar dat niet alleen! Het is van de beste en meest pure kwaliteit. Vers en duurzaam gevangen met oog voor mens en natuur. Vele andere visolies worden verpakt in capsules en dit proces duurt vaak lang waardoor de olie meestal al gedeeltelijk geoxideerd is en je lichaam er niks meer aan heeft. EQology heeft de laagste oxidatiewaarde en gebruikt de hele vis, dus ook de ingewanden, die juist het allerbelangrijkst zijn. Een grizzlybeer in Alaska weet welke delen van de vis het meest voedzaam zijn en eet deze het eerst. Dat zijn altijd de kop en ingewanden. Dit gebruikt Eqology ook in hun visolie.  

Eqology staat enkel voor kwaliteit en is alleen verkrijgbaar via therapeuten en gezondheidsprofessionals. 

In mijn praktijk zie ik dagelijks het effect van deze visolie bij cliënten :

- sterker immuunsysteem

- betere concentratie

- betere communicatie

- minder gejaagd/geprikkeld

- meer energie

- zachter, mooier en egalere huid

- betere slaap

- betere opname van andere vitamines/mineralen

- verminderde neerslachtigheid en depressie

- verminderde symptomen van ADHD en autisme

- betere bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes

- makkelijker afvallen

- verminderde triglyceride waarde & LDL cholesterol (hart & vaatziekten)

Image by Johannes Plenio

Evolutie

Door mijn achtergrond als historicus en mijn scriptie te hebben geschreven over de geschiedenis van voeding en de mens, ben ik veel te weten gekomen over de eerste mensen, homo sapiens, en hoe zij aten. En ook hoe ons lichaam door de eeuwen heen veranderde. Vanaf het moment dat de mens bij water ging wonen en vis begon te eten in grotere hoeveelheden, zien we een belangrijke ontwikkeling; we kwamen aan de top van de voedselketen, nog voorbij de aap qua intelligentie. Ons brein werd niet  groter, maar wel efficiënter en intelligenter. De magie zit in veel omega 3, jodium, selenium en zink. Ook opmerkelijk is dat de darmen van de mens veel korter zijn geworden vanaf het moment dat de mens meer vlees en vis is gaan eten, De vetten hierin voeden de mens efficiënter en hierdoor konden vitamines en mineralen uit planten beter opgenomen worden. Daardoor was een lang damptraject niet meer nodig. 

Sinds de agrarische evolutie krijgen we veel te veel omega 6 vetten binnen door ongunstige gewassen in grote getale te verbouwen. Denk aan granen, mais, rijst en aardappel. Ook kwam het voor dat gewassen mislukte en dat leidde tot hongersnood. We zien in deze fase dat de mens is gekrompen in lengte. Niet alleen deze producten, maar hoe ze worden verwerkt in brood, koekjes, cakes, snoep, popcorn etc leidt tot een overschot aan omega 6 vetten, wat ontstekingen bevordert. 

Raar hè dat we zo weinig vis (omega 3) meer eten als je bedenkt hoe omega 3 vetzuren ons bestaan heeft ontwikkeld. 

Image by Johannes Plenio
Schermafbeelding 2023-02-02 om 14_edited_edited.png

Meten = Weten

Wil jij jouw omega 3 - omega 6 verhouding weten? Dat kan!

Deze test doe je voor je start met de visolie als jouw 'nulmeting'. Na 5 maanden neem je nog een test en zie je het verschil! 

Als je bij jouw nulmeting een uitslag van 1:3 of minder hebt, dan krijg je je geld terug van Eqology. 

bottom of page