top of page

Visolie, collageen en vitamines van EQology

Image by Rod Long

Breng je lichaam en geest in balans met visolie

Visolie (omega 3 vetzuren) helpen jouw je hormonen, lichaam & geest in balans te brengen. Je lichaam kan niet zonder en heeft het nodig voor een goede hersenfunctie, om iedere cel met mitochondriën (energiefabriekjes) goed te laten functioneren zodat jij je fit en goed voelt. 

Onze huidige leefstijl van stress, inactiviteit, slaaptekort en veel bewerkte, voorverpakte voeding & afhalen zorgt ervoor dat onze vetzuren uit balans raken waardoor veel gezondheidsklachten ontstaan; je wordt sneller moe, hebt minder zin in alles en grijpt vervolgens naar nog makkelijkere voeding. De cirkel is dan rond en dit leidt tot chronische aandoeningen als hart & vaatziekten, diabetes en ook auto immuunziektes. 

Jouw lichaam wordt blij van 4+ keer per week vis eten! Maar waarom?

Jouw lichaam wordt blij van 4+ keer per week vis eten!

Maar wie in Nederland doet dit? Voor velen is 1 keer per week vis eten al veel gevraagd.

Vaak lusten de kinderen het niet en houden de ouders het daardoor ook van tafel. Zelfs al ben je visliefhebber, kom jij aan minimaal 4 keer per week wat je lichaam nodig heeft in ons moderne leven?

Hierdoor raad ik eigenlijk iedereen aan standaard omega 3 vetzuren te suppleren. Waarom? Je lichaam kan het niet zelf aanmaken en heeft het via voeding dus echt nodig. 

Ik raad mijn cliënten dagelijks binnen mijn praktijk de visolie van EQology aan. Deze visolie is het hoogst gedoseerd. Maar dat niet alleen! Het is van de beste en meest pure kwaliteit. Vers en duurzaam gevangen met oog voor mens en natuur. Vele andere visolies worden verpakt in capsules en dit proces duurt vaak lang waardoor de olie meestal al gedeeltelijk geoxideerd is en je lichaam er niks meer aan heeft. EQology heeft de laagste oxidatiewaarde en gebruikt de hele vis, dus ook de ingewanden. Een grizzlybeer in Alaska weet welke delen van de vis het meest voedzaam zijn en eet deze het eerst. Dat zijn altijd de kop en ingewanden. Dit gebruikt Eqology ook in hun visolie.  

Eqology staat enkel voor kwaliteit en is alleen verkrijgbaar via therapeuten en gezondheidsprofessionals. 

In mijn praktijk zie ik dagelijks het effect van deze visolie bij cliënten :

- sterker immuunsysteem

- betere concentratie

- betere communicatie

- minder gejaagd/geprikkeld

- meer energie

- zachter, mooier en egalere huid

- betere slaap

- betere opname van andere vitamines/mineralen

- verminderde neerslachtigheid en depressie

- verminderde symptomen van ADHD en autisme

- betere bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes

- makkelijker afvallen

- verminderde triglyceride waarde & LDL cholesterol (hart & vaatziekten)

Image by Johannes Plenio

Evolutie

Vanaf het moment dat de mens bij water ging wonen en vis begon te eten in grotere hoeveelheden, zien we een belangrijke ontwikkeling; we kwamen aan de top van de voedselketen, nog voorbij de aap qua intelligentie. Ons brein werd niet per definitie groter, maar efficiënter en intelligenter. De magie zit in veel omega 3, jodium, selenium en zink. Sinds de agrarische evolutie krijgen we veel te veel omega 6 vetten binnen door ongunstige gewassen in grote getale te verbouwen. Denk aan granen, mais, rijst en aardappel. Niet alleen deze producten, maar hoe ze worden verwerkt in brood, koekjes, cakes, snoep, popcorn etc leidt tot een overschot aan omega 6 vetten, wat ontstekingen bevordert. 

Raar hè dat we zo weinig vis (omega 3) meer eten als je bedenkt hoe omega 3 vetzuren ons bestaan heeft ontwikkeld. 

Image by Johannes Plenio
Schermafbeelding 2022-09-19 om 16.13.21.png

Meten = Weten

Wil jij jouw omega 3 - omega 6 verhouding weten? Dat kan!

Deze test doe je voor je start met de visolie als jouw 'nulmeting'. Na 5 maanden neem je nog een test en zie je het verschil! 

Als je bij jouw nulmeting een uitslag van 1:3 of minder hebt, dan krijg je je geld terug van Eqology. 

bottom of page