Aanbod

Visolie, collageen en vitamines

Visolie (omega 3 vetzuren) helpen jouw je hormonen, lichaam & geest in balans te brengen. Je lichaam kan niet zonder en heeft het nodig voor een goede hersenfunctie, om iedere cel met mitochondriën (energiefabriekjes) goed te laten functioneren zodat jij je fit en goed voelt.

Breng je lichaam en geest in balans met visolie en supplementen

Visolie (omega 3 vetzuren) helpen jouw je hormonen, lichaam & geest in balans te brengen. Je lichaam kan niet zonder en heeft het nodig voor een goede hersenfunctie, om iedere cel met mitochondriën (energiefabriekjes) goed te laten functioneren zodat jij je fit en goed voelt.
Bij een tekort aan gezonde vetzuren (waaronder visolie) wordt de celwand hard en kan geen voeding de cel binnenkomen. Afvalstoffen kunnen de cel ook niet verlaten. Wat gebeurt er dan? Ophoping van schadelijke stoffen, energie wordt niet via de efficiënte mitochondriën aangemaakt en je wordt ziek.

 

Onze huidige leefstijl van stress, inactiviteit, slaaptekort en veel bewerkte, voorverpakte voeding & afhalen zorgt ervoor dat onze vetzuren uit balans raken waardoor veel gezondheidsklachten ontstaan; je wordt sneller moe, hebt minder zin in alles en grijpt vervolgens naar nog makkelijkere voeding. De cirkel is dan rond en dit leidt tot chronische aandoeningen als hart & vaatziekten, diabetes en ook auto immuunziektes.

​Jouw lichaam wordt blij van 4+ keer per week wilde vis eten! Maar waarom? Zoveel redenen!

Jouw lichaam wordt blij van 4+ keer per week biologisch, wilde vis eten!

Jouw hart en vaten worden er blij van omdat bloed dunner wordt, beter stroomt en je vaatwanden flexibeler zijn waardoor je veel minder snel last hebt van hoge bloeddruk. Ook zorgt het voor het schoonmaken van de binnen wand van de bloedvaten waardoor jouw eigen medicijn fabriek geluksstofjes kan vrijlaten in de bloedvaten waardoor je meer geluksgevoel en positiviteit ervaart.
Jouw mitochondria worden er blij van omdat het de meest efficiënte energieproductie teweeg brengt die de minste radicale/weefselschade veroorzaakt. De omega 3 vetzuren voeden mitochondria wat er ook voor zorgt dat cellen die zich afwijkend gedragen (bijvoorbeeld bij kanker) snel worden gesignaleerd en gedood.
Jouw cellen worden er blij van omdat ze gevoed kunnen worden met vitamines en mineralen (bij tekort aan omega 3 vetzuren worden celwanden hard en kunnen ze geen voeding meer in de cel laten).
Jouw brein wordt er heel blij van omdat omega 3 vetten de basis vormen voor signaal/impuls overdracht. Het vormt de basis van de myeline schede aan de zenuwuiteinden. Omega 3 is een belangrijke bouwstof voor neurotransmitters (hersen boodschapper stoffen die je aanzetten tot actie, je motiveren, je tot rust brengen en zorgen voor minder overprikkeling door omgeving).
Jouw hele lichaam wordt er blij van omdat omega 3 een van de belangrijkste ontstekingsremmers is. In de huidige maatschappij krijgt ons lichaam teveel ontsteking bevorderaars binnen en te weinig remmers. Hierdoor ontstaan chronische laaggradige ontstekingen en hier ligt een grote basis voor ziekte en chronische aandoeningen.

Meer info over visolie?

Hoe de evolutie ons lichaam heeft veranderd.

Door mijn achtergrond als historicus en mijn scriptie te hebben geschreven over de geschiedenis van voeding en de mens, ben ik veel te weten gekomen over de eerste mensen, homo sapiens, en hoe zij aten. En ook hoe ons lichaam door de eeuwen heen veranderde. Vanaf het moment dat de mens bij water ging wonen en vis begon te eten in grotere hoeveelheden, zien we een belangrijke ontwikkeling; we kwamen aan de top van de voedselketen, nog voorbij de aap qua intelligentie. Ons brein werd niet groter, maar wel efficiënter en intelligenter. De magie zit in veel omega 3, jodium, selenium en zink. Ook opmerkelijk is dat de darmen van de mens veel korter zijn geworden vanaf het moment dat de mens meer vlees en vis is gaan eten, De vetten hierin voeden de mens efficiënter en hierdoor konden vitamines en mineralen uit planten beter opgenomen worden. Daardoor was een lang damptraject niet meer nodig.

Sinds de agrarische evolutie krijgen we veel te veel omega 6 vetten binnen door ongunstige gewassen in grote getale te verbouwen. Denk aan granen, mais, rijst en aardappel. Ook kwam het voor dat gewassen mislukte en dat leidde tot hongersnood. We zien in deze fase dat de mens is gekrompen in lengte. Niet alleen deze producten, maar hoe ze worden verwerkt in brood, koekjes, cakes, snoep, popcorn etc leidt tot een overschot aan omega 6 vetten, wat ontstekingen bevordert.

Raar hè dat we zo weinig vis (omega 3) meer eten als je bedenkt hoe omega 3 vetzuren ons bestaan heeft ontwikkeld.

Meten = Weten !

Wil jij graag weten hoe jouw lichaam ervoor staat met omega 3 vetzuren? Wil je weten of je lichaam ontstekingen aanmaakt die het niet kan oplossen door en tekort aan omega 3 en overschot aan omega 6?

Meld je aan voor een bloedtest en binnen 3 weken heb je jouw antwoord!